woensdag 26 oktober 2011

Wat een gedoe allemaal!

Zo, eindelijk weer even tijd voor het plaatsen van een berichtje! Het was wel even stress hoor de afgelopen dagen. Zoals jullie waarschijnlijk in de nieuwsbrieven hebben gelezen was het postpunt waar wij normaal gesproken altijd naartoe gaan gesloten van 11 t/m 24 Oktober. We moesten daarom naar een ander postpunt gaan op 14 Oktober, nou dat is dus helemaal verkeerd gelopen. Om te beginnen moesten we bij dit postpunt ineens 7 euro betalen voor het versturen van een pakket terwijl het normaal overal 6,75 euro kost, en helaas is een groot deel van de post niet aangekomen bij onze klanten! Zelfs een pakket heeft er 4 dagen over gedaan om bij de klant te komen, echt niet normaal. 


Wij kunnen er als webshop helaas niets aan doen dat bestellingen verloren gaan tijdens het transport maar jij als klant ook niet! Aan TNT heb je helemaal niets in zo een situatie die zeggen gewoon: "dan moet u maar kiezen om de bestellingen als verzekerde pakketpost te versturen", ja tuurlijk...iedereen wil toch 7,25 euro betalen voor een bestelling van 3 euro??? Nou goed, hoop gedoe dus, want hoewel wij er niet verantwoordelijk voor zijn vinden we het nou niet bepaald klantvriendelijk om die voorwaarde echt te hanteren, we hebben dan ook alle verloren gegaan bestellingen vervangen door de spulletjes opnieuw te bestellen en te versturen. Dit heeft ons helaas wel wat geld gekost, maar goed..dat is nou even niet anders!


Ik ben dan ook ontzettend blij dat alle gedoe achter de rug is en ik wil jullie ontzettend bedanken voor jullie geduld en begrip. De mega stapel bestellingen van de uitverkoop is gelukkig ook verwerkt, dus alle nieuwe bestellingen die nu worden geplaatst gaan meteen de deur uit nadat de betaling is ontvangen


Nu even over naar iets anders, het was mijn bedoeling om te gaan stoppen met de webshop i.v.m. een aankomende operatie maar na alle lieve berichten kon ik dat gewoon niet....de beslissing viel me al zwaar maar na zoveel liefs was het gewoon onmogelijk om door te zetten! De webshop gaat dus gewoon lekker verder, wel in een iets verkleinde versie. 


Die operatie..misschien wel een goed idee om daar even wat meer over te vertellen. Sinds 6 jaar slik ik dagelijks een hoge dosis medicatie omdat ik een borderline persoonlijkheidsstoornis heb. Voor degene die niet weten wat dit inhoudt, ik zal het proberen om het op een hele simpele manier uit te leggen


1 klein dingetje kan genoeg zijn om door het lint te gaan. Dan hopen alle negatieve gevoelens die je ooit in je leven hebt gehad zich op een stapel en daar kun je niets tegen doen. Er komt een enorme druk te staan op je borstkast en je maag lijkt gevuld met beton, je krijg minder lucht en de druk in je hoofd bouwt zich op tot een punt dat het bijna ondraagbaar wordt en het ook letterlijk heel pijnlijk wordt. 


Bij mensen zonder borderline zorgt de stof serotonine in je hersenen ervoor dat die negatieve of boze gevoelens langzaam wegstromen, maar borderliners hebben een tekort aan die stof. De medicatie die ik slik zorgt ervoor dat er iets meer serotonine aangemaakt wordt, hierdoor zijn de normale dagelijkse dingen "gedekt" tegen een uitbarsting....onverwachte sitatuaties die stress met zich meebrengen echter niet!! 


Door die medicatie ben ik meer dan 50kg aangekomen, dit gewicht in combinatie met het feit dat ik van huis uit niet fatsoenlijk heb leren eten..heeft ervoor gezorgd dat ik een heel groot overgewicht heb. Zo groot dat het levensbedreigend is geworden. Suikerziekte staat achter de deur te wachten en hartaanval gluurt ook al om het hoekje, dat ik geen 40 zal worden als ik er niets aan doe is vrijwel zeker. 


Nu kun je misschien denken: "dan eet je toch wat minder en ga je wat meer sporten"...ja dat heb ik natuurlijk allemaal al gedaan, samen met mijn lieverd (die is 1.87 en weegt 78kg dus die hoeft eigenlijk echt niets kwijt). Samen hebben we 3 maanden hard ons best gedaan, er was ook niets van snoep of zoetigheid, vette dingen etc in huis. Als het niet in huis is, ga ik het ook niet halen, zo ben ik dan ook weer niet. 3x per week sporten...nou goed toch? Nee niet echt...mijn lieverd was na 3 weken 6kg kwijt..ik was 1,5kg aangekomen...


Na heel lang wikken en wegen heb ik besloten om naar het ziekenhuis te gaan om het traject voor een gastric bypass in te stappen, dat is een heel traject met gesprekken bij een psycholoog, dietiste, etc etc...al deze mensen apart vormen zich een mening en in teamverband wordt er dan beslist of je geopereerd wordt of niet. Gelukkig heb ik een goedkeuring gekregen!! Ik stond ingeschreven bij het ziekenhuis hier in Heerlen maar daar was ik niet tevreden over, dus ben ik overgestapt naar Eindhoven. Daar heb ik 17 November een afspraak en dan krijg ik meteen een datum om 6 weken later geopereerd te worden. 


Een gastric bypass is best een zware operatie want je hele maag/darmsysteem wordt verknipt en opnieuw aan elkaar gezet zodat je een heel kort darmsysteem  krijgt en een maag ter grootte van een walnoot. Heel heftig allemaal en ik ben er ook doodsbang voor, maar van de andere kant ben ik wel blij dat er eindelijk iets gaat gebeuren.


Na de operatie mag ik 6 weken niets zwaars tillen, zo min mogelijk bukken, etc, dit om te voorkomen dat de wondnaden gaan lekken en ik inwendige bloedingen ga krijgen. Dat was dus ook de reden waarom ik de webshop wilde sluiten...maar goed...dan worden er in die weken gewoon iets minder vaak bestellingen verstuurd, het is gelukkig maar tijdelijk!3 opmerkingen:

 1. Pff, dat is inderdaad een heel gedoe... Ik wil je in ieder geval veel sterkte wensen voor de operatie, en natuurlijk ook om om te gaan met je BPS. Dat zal niet altijd meevallen... Moedig van je om het hier neer te zetten, dat doet wel wat puzzelstukjes op z'n plek vallen.

  Groetjes, Kim

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sjonge wat een verhaal over de post, zeg!! Af en toe word je er naar van.

  En verder wil ik je heel veel sterkte wensen. Je hebt een grote beslissing genomen en als ik het goed begrijp zal je rond de jaarwisseling geopereerd worden. Inderdaad heel moedig om dat hier op te schrijevn en met ons te delen.

  groetjes,

  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. jeetje meis, dat valt niet mee....en dan zo'n grote operatie. Knap dat je er voor gaat en de rest komt zeker wel goed ! Denk aan je
  liefs Joyce

  BeantwoordenVerwijderen