donderdag 10 november 2011

Wat me nou gebeurde...

Hallo lieve mensjes,


Weer even tijd voor een nieuw berichtje op onze blog. Er is me zonet iets heel raars overkomen, ik ben facturen aan het uitprinten als mijn mobiel gaat..nummer onbekend, meestal neem ik dan niet op maar vandaag ben ik een goede bui!


Aan de andere kant van de lijn is een medewerker van een van de leveranciers, zij hebben telefoontjes gekregen met de vraag waarom de Flexmarkers bij mij al in de uitverkoop zijn. Ik heb geen idee waar de man het over heeft want ze zijn helemaal niet in de uitverkoop. Nou volgens hem wel als ik ze voor 140 euro verkoop. 


Iedereen die al wat langer in onze webshop koopt weet dat ik heel erg open ben over de totstandkoming van verkoopprijzen, nou de Flexmarkers kosten aan inkoopprijs 109 euro voor een set, ik verkoop ze voor 140 euro...dat vind ik een redelijke prijs. De man van de leverancier vind het echter jammer dat ik ze voor bijna de inkoopprijs verkoop. Bijna de inkoopprijs..hm..ik vind 30 euro toch best wel een groot verschil en dus zeker niet bijna gelijk aan de inkoopprijs. 


Ik heb tegen deze meneer gezegd dat ik mijn artikelen mag verkopen aan de prijs die ik geschikt vind, er mogen immers geen prijsafspraken gemaakt worden. Met tegenzin geeft hij me hierin gelijk, al beweert hij wel dat ik op deze manier de markt kapotmaak, want andere winkeliers proberen gewoon een centje te verdienen. 


Weet je..ik vind persoonlijk dat de hele markt kapotgemaakt wordt door die hebberige winkeliers die ruim 60 euro willen verdienen op een set stiften. Door zo een belachelijke prijzen te vragen wordt het voor steeds meer mensen lastig om hun hobby uit te oefenen, ik ga dus niet meedoen aan deze absurde trend. Alles gaat omhoog, behalve de salarissen.


Dit was bijv ook goed te merken aan de laatste magnolia collectie (de kerstcollectie), de inkoopprijzen van de stempels waren precies hetzelfde als de collecties daarvoor en toch zie je bij 95% van de winkeliers dat ze ineens 1 tot 1,50 euro meer per stempel gaan vragen...ik vraag mij dan serieus af waarom ze dat doen. 


Om heel eerlijk te zijn zit ik hier een beetje te trillen van boosheid. Dat er serieus winkeliers zijn die zich gaan beklagen bij een leverancier over de prijs die ik hanteer voor een artikel. Ik snap heus wel dat zij hun kosten eruit moeten halen, maar ik kan er ook niets aan doen dat ik geen huur, personeelskosten, etc moet betalen. 


Ik kreeg zonet ook nog een mailtje van een mannetje die werkt bij de leverancier van Letraset Benelux. Zij weten donders goed dat prijsafspraken maken bij wet verboden is, zij proberen dat te omzeilen door niet direct te zeggen dat je de stiften voor een minimaal bedrag moet verkopen maar zei zeggen dan gewoon dat ze geen stiften meer aan je leveren als je onder dat bedrag gaat zitten. Of ze nou denken dat ik daar wakker van lig, nou totaal niet! Waar ik echter wel wakker van lig is dat dit soort bedrijven op een verstokte manier prijsafspraken proberen af te dwingen en de consument gewoon het geld uit zijn zakken wil kloppen. 


Bovenstaande heb ik ook nog even aangegeven bij de beste meneer van Hoca....zijn reactie was: "dan begrijp ik niet waarom mensen aan deze hobby beginnen als ze zo arm zijn"...sorry maar daar was ik echt geschokt over dat die beste man het in zijn hoofd haalt om zoiets te zeggen. Uiteraard ga ik dus NOOIT meer iets bestellen bij deze leverancier. 


Mensen let dus goed op als je ergens iets koopt van hobbyspulletjes, vooral als het om grote bedragen gaat voor bijv stans/embossingmachines, markers, etc...want 9 van de 10 keer betaal je veel te veel voor je spulletjes en dat omdat winkeliers graag zoveel mogelijk willen verdienen EN in sommige gevallen dus ook nog eens onder druk gezet worden door leveranciers!


Goed...over naar leukere zaken. Velen van jullie maken niet alleen kaarten of scrappages maar ook doosjes, tasjes en nog veel meer leuke creaties waar je vaker dubbelzijdige tape voor nodig hebt. Nu heb je allerlei soorten tape, waaronder bijv ook de Scor Tape, deze tape is wel goed maar heeft ook een mooie prijs. Persoonlijk vind ik de prijs te hoog voor een rolletje tape, ik heb dan ook een heel goed alternatief gevonden!En dit is het alternatief...dubbelzijdige tape van de Action, deze tape kost 0,31 eurocent voor een rol waar best flink wat op zit en die tape is serieus sterk. Als de tape eenmaal het papier raakt of het karton wat je wil vastplakken, dan zit het ook vast! 

Voor het vastplakken van bloemetjes of embellishments gebruik ik zelf secondelijm van de Uhu, deze haal ik bij de Kaufland. Voor de mensen die niet in een grensgebied met Duitsland wonen, dit is een HELE grote supermarkt waar ze van alles verkopen en die lekker billig is! Uiteraard kan het ook met secondenlijm van de Bizon ofzo. Je hebt steeds maar een klein druppeltje nodig en je doet dan ook heel lang met een tube. Zorg er wel voor dat je de lijm altijd teruglegt in de ijskast na gebruik anders krijg je de dop niet meer van de tube af.

Secondelijm van een merk zoals bijv Bizon is wel wat duurder maar neem het van mij aan...bezuinig hier niet op, want in dit geval is goedkoop echt duurkoop. Ik heb de eerste keer ook goedkope secondelijm gekocht...nou daar bleef nog geen paperclip mee plakken, laat staan zwaardere dingen!

Met o.a. de tape en de secondelijm heb ik ook onderstaande kaartjes gemaakt! Zelf vind ik ze wel leuk geworden, het is namelijk de eerste keer dat ik werk met  zoveel lagen papier. Ik doe dit nu aan de hand van sketches want als ik dat niet doe lijkt het net alsof een kleuter een berg papier op een kaart heeft gegooid. 
**KreaDoe**

Ik ben vorige week Woensdag samen met Bernard naar de KreaDoe gegaan, meteen op de eerste dag dan hebben ze teminste nog alles! van Joyce kreeg ik een kaartje wat zij had gewonnen (omdat zij niet ging), wat ik nog steeds heel lief vindt, nogmaals dankjewel Joyce!!

Ik moet heel eerlijk zeggen dat het me ontzettend tegenviel, vorig jaar hebben we zelf met een stand op de KreaDoe gestaan en ik was er nog nooit geweest als bezoeker. IEDEREEN verkocht hetzelfde, overal zeg je hetzelfde papier, dezelfde bloemen, ponsen, etc etc...er was nou echt geen enkele stand waarbij ik dacht: "goh wat leuk, dit heb ik nog niet gezien". 

Niet dat ik nou allemaal bijzondere dingen verkoop, maar ik doe wel moeite om zo af en toe iets te verkopen wat je niet in alle winkels ziet, maar op de KreaDoe leek het wel alsof ze allemaal tegelijk inkopen hadden gedaan en allemaal hetzelfde hadden gekocht!

Wel heb ik daar het nieuwe papier van Bo Bunny kunnen kopen, de Snowfall collectie. Dat papier is echt ZO mooi. De scrapvellen zijn bewerkt met glitter en dat is het paper pad niet. Gelukkig is het papier ook binnenkort bij ons in de webshop te koop! Toen we thuiskwamen kwam Bernard met de vraag: "zeg heb je nog niet genoeg scrapvellen"? Wat een BELACHELIJKE vraag natuurlijk...of ik nog niet genoeg scrapvellen heb. Ik barstte dan ook in lachen uit en reageerde met: "zoveel vellen heb ik niet, je overdrijft"...ondertussen was ik aan het kijken waar ik dit nieuwe papier in godsnaam nou nog moest gaan opbergen! Deze vraag was toch wel een beetje een eye opener, ik ben tot de conclusie gekomen dat ik ruim 1200 scrapvellen heb...misschien is dat voorlopig toch wel even voldoende ja!

**Blogcandy**

Tot mijn grote plezier zie ik dat er steeds meer volgers bijkomen, helemaal geweldig natuurlijk! Ik ga dan ook eindelijk maar eens een foto maken van de complete candy die je kunt winnen als ik 100 volgers heb. Zodra ik de foto heb gemaakt zal ik deze op het blog plaatsen. Je kunt dan kans maken op deze candy als ik 100 volgers heb door de candy op je eigen blog te plaatsen (als je een blog hebt) en een reactie te plaatsen bij het bericht waarin de candy staat!

**Leuke pagina's**

Ik heb hier aan de zijkant een aantal van mijn favoriete pagina's of blogs toegevoegd. Als je op de naam klinkt kom je direct op de pagina terecht!


**Operatie**

Wat gaat de tijd toch hard zeg...nog een weekje en dan mag ik naar Eindhoven op gesprek bij de chirurg voor mijn operatie. Als het goed is krijg ik dan een datum mee naar huis wanneer de operatie gaat plaatsvinden *bibber*. Het worden dan wel 6 zware weken voor de operatie, het is namelijk de bedoeling dat ik probeer om 5% van mijn overgewicht kwijt te raken. Het doel hiervan is om de lever wat te verkleinen en het vet rond de organen wat te minderen, hierdoor wordt de operatie iets minder risicovol. 

De eerste 3 weken ga ik dus veel minder eten en flink sporten, en de laatste 3 weken ga ik alleen maar shakes drinken en eten. De bedoeling is dat ik die 6 weken slechts 600 kcal tot me neem per dag, ik ben eens benieuwd hoe me dat zal afgaan...want 600kcal is natuurlijk niets. Het zullen 6 zware weken worden maar ik weet waar ik het voor doe!

Waar ik me helaas ook steeds meer bewust van wordt is dat het een risicovolle operatie is. Bij een gastric bypass overlijden 1 op de 300 mensen tijdens de operatie. Als ik daaraan denk durf ik de operatie bijna niet meer te laten doen, ik probeer hier dus ook maar niet teveel aan te denken. Ik ga met een positieve instelling die operatie in en ga er ook vanuit dat na de operatie alles redelijk tot goed zal verlopen.  Na de operatie moet ik nog ruim een maand lang enkele keren per dag een spuit zetten om trombose te voorkomen, ik mag ruim 3 tot 4 weken niet intensief bewegen of bukken, omdat er anders een lekkage of scheur  aan de naden van je wonden kan ontstaan. 

Ik ben iemand die echt geboren is voor pech en ongeluk, als er iets te vangen is van een bacterie of wat dan ook...dan kun je er iets op verwedden dat ik die bacterie krijg. Er wordt straks heel wat gesneden in mijn maag en darmstelsel, mijn maag is straks nog maar zo groot als een walnoot en mijn darmen worden drastisch ingekort. Alles wordt dus omgelegd en weer aan elkaar genaaid, best een risico dus..zowel tijdens de operatie als na de operatie. Na de operatie bestaat de kans op wondlekkage of interne bloedingen (bijv dat de naden openspringen)....

Tot zover even een update rondom de operatie, als ik de 17e November in het ziekenhuis ben geweest zal ik opnieuw een bericht daarover plaatsen!

**December**

Niet alleen voor mij persoonlijk gaat de tijd snel, maar ook in het algemeen. Het is alweer bijna December en dat betekent de maand van gezelligheid en cadeautjes. Ook wij gaan in December doen aan cadeautjes en dat de hele maand lang. Hou dus onze webshop en onze nieuwsbrieven in de gaten vanaf 1 December voor een hele hoop leuke cadeautjes!!

11 opmerkingen:

 1. Hoi Kim,
  je mag toch zelf weten voor welke prijs je je spulletjes verkoopt? Al dat mooie spul is toch al duur genoeg... En kop op, van de 300 patienten blijven er toch 299 leven! Als je het zo bekijkt ziet het er al heel anders uit! Sterkte de komende tijd....
  Groetjes Roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Complimenten voor je verhaal!!!! Doe lekker gewoon je eigen ding en trek je maar niks van andere aan, wij als gewone mensen met een hobby vinden het héél prettig dat er mensen bestaan zoals jij!!! Je hebt een leuke webshop en ik ben blij dat je besloten hebt om er toch mee door te gaan! Succes met je operatie.......
  Groeten Rachel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel veel succes met je operatie .Ik heb bijna 6 jaar geleden een mason gehad en tot op vandaag nog geen minuut spijt ervan gehad. Oh en die 6 weken je weet waar je het voor doet ,en die vliegen om. Ik mocht toen 9 weken alleen maar vloeibaar en heb dat helemaal volgehouden ze waren om voordat ik het wist.
  Nogmaals veel succes
  gr miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Kim,
  Ik kan me alleen maar aansluiten bij de vorige 2 reactie's. En wat betreft de operatie: probeer positief te blijven. Ik weet echt waar ik het over heb. Het valt niet altijd mee, maar ik vind dat de beste manier om met dit soort dingen om te gaan.
  Liefs, Frouwkje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Kim,

  Ja ach de hobbywereld zit soms raar in elkaar zullen we maar zeggen en de hoge heren moeten het zelf maar eens met minder dan gemiddeld proberen, dan zouden ze maar wat blij zijn met mensen met jouw instelling.
  En heel veel succes met je operatie en mijn bestelling is vandaag binnengekomen, super super super...

  En dit was de eerste keer dat ik iets bij je besteld heb, maar zeer zeker niet de laatste keer hoor.

  Groetjes Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Kim,

  Als oude rot in het vak gebruik ik al jaren het dubbelzijdige plakband van de Action. Je kunt daar hele leuke dingen kopen voor zeer weinig geld. Verder nog een tip voor de anderen. Je kunt je bloemen en dergelijke ook heel goed plakken met siliconenkit. Ik heb gewoon een grote kitspuit van de bouwmarkt met transparante kit. Daar vul ik een injectiespuit mee, zonder naald natuurlijk. Je kunt er heel mooi je bloemen mee in elkaar plakken, maar ook op je kaart. Het voordeel is dat de kit enigzins flexibel blijft en de bloemen tegen een stootje kunnen. Ook als je dergelijke dikke kaarten, zoals ik maak, verstuurt dan zijn ze beter tegen het gegooi en gemijd van de TNT bestand. Ik pak dergelijke kaarten altijd in bubbeltjefoli onder en boven. Je kaart komt absoluut goed over. Je kitspuiten moet wel warm bewaren (kamertemperatuur).

  En Kim laat je niet de wet voorschrijven door een stel idoten met alleen maar eurotekens in hun ogen. Het is juist heel belangrijk dat iedereen lekker kan knutselen, dit is een heerlijke uitlaat voor je zorgen, je wordt er lekker rustig van en je kunt eens even alles om je heen vergeten.

  Verder heb maar vertrouwen in je operatie, je weet het, er is altijd nog dat ene lichtje in de verte, die je de weg wijst naar een nieuwe en goede toekomst.

  Je kaartjes zijn heel leuk geworden. Wat zit er een prachtige witte bloem op je lilakaart, is dat een stansje?

  Lieve groet,
  Dorothy

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Kim, op de 1e plaats je heb een paar prachtige kaartjes gemakt.
  @ de tape van de action die gebruik ik al jaren, heb ook altijd een voorraadje want ze hebben het niet altijd.
  @ de prijzen van hobbyspullen rijzen echt de pan uit, op de Krea Doe hebben we ongelooflijk grote verschillen gezien voor dezelfde producten, we zoeken ook altijd naar de goodkoopste !!!
  @ heel veel sterkte met je operatie en de voorbereidingen !!!
  groetjes Ria S.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. HI Kim,
  Wij als klanten kunnen jou eerlijke oprechte eerlijkheid alleen maar aanmoedigen, echt wel super van je. De prijzen bij hobbygerief swingen dus echt de pan uit amai, zo hebberig! Super dat je zo voor ons allen opkomt echt wel.
  Ik zal dan ook heel intens aan je denken in de moeilijke periode die je te wachten staat. We duimen echt van op afstand mee!!!
  Dikke mega knuffel Isabelle

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Beste Kim

  Mijn haren gingen recht over eind staan wat ee hork die man, ik had al z'n vermoeden dat er behoorlijk wat geld aan verdient werd het viel mij op bij de stans van Magnolia een groot prijs verschil. Wat mij het meeste ergert is dat er iemand is die kan zeggen dat mensen die het niet breed hebben dan maar deze hobby niet moeten doen. helaas heb je nog maar 1 set over en ga je niet meer bestellen (logisch hoor) jammer voor mij want ik wou hem eind nov aanschaffen.

  wat betreft je operatie heel veel sterkte

  Gr Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Kim!

  wat stoer dat je zo je verhaal doet om een tegen geluid te geven aan illegale prijs afspraken! ik ben blij dat er mensen zijn zoals jij die tegen de massa in durven te gaan, en ja.. dat als je arm bent deze hobby niet moet doen.. tsss en dan straks klagen dat ze minder verdienen door de economische crisis.
  verder wens ik je komende weken veel succes en sterkte met de voorbereidingen voor je operatie.

  heb overigens veel plezier van de bij jou gekochte magnolia's, ik kom zeker weer eens bij je shoppen!

  groetjes Erna

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hallo Kim,

  Ik heb je bericht hierboven gelezen, maar ik vind dat je helemaal gelijk hebt. E30,-- verdienen is toch meer dan zat. Sommige mensen willen echt het onderste uit de kan halen. Er komen toch al zoveel nieuwe spullen elke maand binnen. Een normaal mens kan het toch niet betalen als je er zoveel bovenop doet.

  Ik denk dat je nu de operatie al achter de rug hebt. Hoop dat het goed verlopen is. Succes en sterkte ermee.

  Ben via via bij je blog terecht gekomen. Ben gelijk volger geworden. Kan ik je blog in de gaten houden. Ik houd ook van Challenges, dus je zult vast en zeker wel eens een kaartje van me zien verschijnen voor de challenge.

  Fijn weekend.

  Groetjes Astrid.

  BeantwoordenVerwijderen