donderdag 16 juni 2011

Mooie voorbeeldkaartjes gemaakt door Lotte

Lotte heeft als DT-lid een aantal mooie kaartjes gemaakt met wat papier en spulletjes uit de webshop, ze is ook zo lief geweest om bij ieder keertje een werkbeschrijving mee te sturen!!Gebruikte materialen

- Carstock zacht roze en gebroken wit (eigen voorraad)
- Scrappapier van Melissa Frances, 5th Avenue Collection (luzifi)
- Stempel Magnolia Butterfly Dreams 2011 (eigen voorraad)
- Distress Inkt, Milled Lavender (luzifi)
- Derwent potloden (eigen voorraad)
- 2 We R Memory Keepers eyelets (luzifi)
- Kant (eigen voorraad)
- Paperpen (luzifi)

Werkbeschrijving

Je neemt roze cardstock en vouwt dit dubbel. Dit is de basiskaart van 13.5 x 13.5 cm en deze leg je even opzij. Vervolgens snijdt je een gebroken wit vierkant van 13 x 13 cm, aan de randen zet je deze aan met Distress inkt: Milled lavender. Vervolgens snijdt je een vierkant van het scrappapier van Melissa Frances the 5th Avenue Collectie van 12.5 x 12.5 cm. Ook deze zet je aan de randen aan met Distress inkt: Milled Lavender. Je plakt het scrappapier op het witte cardstock.

Dan snijdt je een strook van roze cardstock van 4,0 x 13.5 cm. Deze haal je met een embossingmal door de Cuttlebug en plak je aan de rechterkant.
Aan de linkerkant van de kaart bevestig je 2 eyelets in het midden van de kaart. Hier trek je kant doorheen en daar zet je een strik op. Vervolgens pak je een Magnolia afdrukje welke je inkleurt met de door jouw gewenste materialen. Zelf heb ik het afdrukje ingekleurd met de Derwent potloden en reukloze terpentine. Je mat vervolgens je afdrukje op roze cardstock. En plakt het halverwege je roze strook cardstock, welke je met een embossingmal door de Cuttlebug hebt gehaald.

Je plakt het geheel nu op de roze basiskaart en versiert het geheel met een tekststempeltje, de Prima flowers en een Paperpen.


Gebruikte materialen

- Cardstock zeegroen en gebroken wit (eigen voorraad)
- Scrappapier van Melissa Frances, 5th Avenue Collection (luzifi)
- Vintage plaatje (luzifi)
- Distress inkt, Pumice Stone (luzifi)
- Distresser (eigen voorraad)
- 2 roze knoopjes (eigen voorraad)
- Roze bloem (eigen voorraad)
- Hartje (luzifi)
- Swirl van Marianne Design, Creatables Ribbon Flower 1 (luzifi)
- Vlinderpons (luzifi)

Werkbeschrijving

Snijdt het zeegroene cardstock op 13.5 x 27 cm en vouw vervolgens dubbel. Dit is je basiskaart. Snijdt vervolgens het gebroken wit cardstock op 13 x 13cm. Behandel nu beide met de distresser of als je die niet hebt een schaar door deze langs de randen te halen. 

Snijdt vervolgens het scrappapier in de maten en vormen die jij wilt. Bewerk ook het cardstock met de distresser.

Pak nu vervolgens je distress inkt Pumice Stone en behandel alle randen van het witte cardstock en het scrappapier met de distress inkt.

Plak nu alle scrappapiertjes op het witte cardstock. Neem het kant en plak deze in het midden van de kaart. Plaats nu je vintage plaatje mooi passend in het geheel en werk de kaart af met swirls, knoopjes, bloemetjes en een hartjeGebruikte materialen

- Cardstock roze en creme (eigen voorraad)
- Scrappapier van Melissa Frances, 5th Avenue Collection (luzifi)
- Vintage plaatje (luzifi)
- Distress Inkt, Milled Lavender (luzifi)
- Tekststempel (eigen voorraad)
- Marianne Design Creatables, Poinsettia gekarteld (luzifi)
- 2 hartjes (luzifi)
- paperpen (luzifi)

Werkbeschrijving

Je neemt roze cardstock en vouwt dit dubbel. Dit is de basiskaart van 13.5 x 13.5 cm en deze leg je een opzij. Je snijdt vervolgens een vierkant van 13 x 13 cm uit je creme kleurige cardstock en een vierkant van 12,5 x 12,5 cm uit het Scrappapier. Snijdt dan al je scrappapiertjes.

Bewerkt als je scrappapier met Disteress inkt. Ik heb hier Milled Lavender gebruikt. Ook het creme kleurige cardstock heb ik aan de randen met Distress inkt bewerkt.

Plak nu je scrappapier van 12.5 x 12.5 cm op je cremekleurige cardstock. Zodra dit zit, plek je alle overige scrappapiertjes op.

Pak je vintageplaatje en plaats deze nu ook op de kaart. Werk de kaart vervolgens af met bloemen, hartjes, tekst en paperpennen. Voor de bloemen heb ik een creatable van Marianne Design gebruikt. Als laatste plak je het geheel op de roze basiskaart.Gebruikte materialen

- Cardstock gebroken wit en bruin (eigen voorraad)
- Scrappapier van Melissa Frances, 5th Avenue Collection (luzifi)
- Stempel Magnolia Butterfly Dreams 2011 (eigen voorraad)
- Distress Inkt, Walnut Stain (luzifi)
- Derwent potloden (eigen voorraad)
- 3 mulberry roosjes mokka (eigen voorraad)
- 2 mulberry closed rosebuds cream (eigen voorraad)
- Tekststempel (eigen voorraad)
- Paperpen (luzifi)

Werkbeschrijving

Je neemt het gebroken wit cardstock en snijdt deze in de maat 13.5 x 27cm, je vouwt hem dubbel en legt hem dan even weg. 

Dan ga je het bruine cardstock snijden in de maat 13 x 13cm. En van het scrappapier snijdt je een vierkant in de maat 12.5 x 12.5 cm.

Vervolgens snijdt je de rest van je scrappapiertjes in de maten zoals jij het wilt hebben.

Alle scrappapiertjes bewerkt je met Distress Inkt Walnut Stain. Dan gaan we de kaart in elkaar zetten. Je plakt het scrappapier van 12.5 x 12.5 cm op het bruine cardstock van 13 x 13cm. Vervolgens plak je de rest van je scrappapiertjes hierop.

Zet twee eyeletts vast in de kaart. Haal hier het lint doorheen en zet het vast aan de achterkant van het cardstock. Maak vervolgens van hetzelfde lint een strik en zet deze op het lint vast.

Pak je stempelafdrukje en kleur deze in met de gewenste materialen. Zelf heb ik mijn afdrukje ingekleurd met Derwent potloden. Knip je afdrukje vervolgens uit en plak het op de kaart.

Plak het geheel nu op de gebroken witte basiskaart. Werk je kaart af met de bloemetjes, tekststempel en de paperpennen.
-        
-       


1 opmerking: